En beroligelse af ondskaben

25 sept. 2008

ICEJ’s udtalelse om New York dialog-middag til ære for Ahmadinejad

I sidste uge, afleverede den Internationale Kristne Ambassade en global underskriftsindsamling til FN med krav om, at den Iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad skulle retsforfølges for at opildne til folkemord mod Israel. Torsdag aften vil vi følge op på dette ved at deltage i demonstrationen mod Ahmadinejad’s særlige invitation til dialog-middagen i aften på New York’s Grand Central Hyatt Hotel, hvor Amerikanske Venners Religiøse Samfund er med-vært, sammen med Mennonite’s Centrale Komité (en religion tæt på Amish bevægelsen), Kvækernes FN Kontor og Verdens sammenslutningen af Kirker, blandt andre. Den følgende udtalelse fra ICEJ’s øverste leder Malcolm Hedding, bliver udsendt til vores verdensomspændende valgkreds om aftenens begivenhed:

 

Endnu engang hører vi om kirkeledere, som har misforstået tingene, mens de falder over hinanden for at give troværdighed til en antisemitisk, Holocaust-benægtende tyran! Naturligvis vil kvækerne og mennoniternes samfund retfærdiggøre deres invitation til præsident Ahmadinejad af Iran, til at mødes med dem ved en reception, ved at dække sig ind under det kristne fundament omkring dialog, forsoning og ærligt spil! Realiteten er, at disse kristne koncepter bliver misbrugt ved denne invitation, og hvis sandheden skal frem, så er dette intet mindre end en beroligelse af ondskaben. Bibelen er på intet tidspunkt fortaler for denne type involvering, men advarer faktisk kraftigt imod det!

 

Jesus talte ikke med Herodes, fordi han repræsenterede et system, som var korrupt og ondt. Han svarede med tavshed og spottede ham på et tidspunkt med betegnelsen ”ræv”! Han kendte grænserne mellem ægte engagement og onde systemer, som er overgivet til ødelæggelsen af Guds folk. Ahmadinejad har givet mange beviser på hans radikale islamiske dagsorden, hvor han vil fjerne Israel fra verdenskortet, og hans ønske om at ramme ”Korsridderne”, en reference til den kristne verden og specielt USA.

Derfor, jo mere han får respekt, jo mere fremmer han sin plan om atomvåben, og uden tvivl håner han de naive mennesker, som falder på halen for ham og underholder ham. Man kan ikke lade være med at huske, hvordan udenlandske ledere, der i blandt Englands premiereminister Neville Chamberlain, skyndte sig til Tyskland, for at sætte sig ned sammen med Hitler også med baggrund i fred og dialog. Nogle af dem vendte hjem med begejstrede rapporter om før-krigens Tyskland, og om det tredje riges politik! Det er trist, for som historien viser, så gjorde Hitler dem alle til grin og brugte deres naivitet til at købe sig tid, så han bedre kunne forberede sig på krig. I den sidste ende kostede den krig 53 millioner liv, inklusiv mere end 6 millioner Jøder!

 

Kvæker og Mennonite kirkeledere ville tjene freden bedre, hvis de arbejdede på at få det internationale samfund til at sætte en stopper for Ahmadinejad’s planer om at få masseødelæggelses våben, våben som han uden tvivl vil bruge i hans voksende krig mod Jøder og Kristne! Når millioner af mennesker igen dør, hvordan vil deres receptioner så se ud, og hvordan vil det blive nedskrevet i historien? Og hvad med det 4-farvers billede med smilende ansigter, som de stillede op til? De vil for altid blive forbundet med beroligelsen af ondskaben!

 

Malcolm Hedding
ICEJ øverste leder